Klimblessures

Last van klimblessures?

klimmen1.jpg

Onze fysiotherapeut in Amsterdam Tim klimt en “bouldert” zelf al jaren en is daarom super enthousiast om klimmers met hun blessures te helpen. De afgelopen jaren heeft Tim veel klimmers geholpen en specialiseert hij zich steeds meer op boulder- en klimblessures. 

Boulderen is een explosieve sport waarbij je snel veel kracht moet ontwikkelen voor bepaalde moves, daarnaast kan het wegslippen van je schoen of het lelijk vallen vanuit een project leiden tot blessures. Klimmers zijn wat gevoeliger voor blessures door overbelasting in schouders, ellebogen en knieën.

Naast builder- en klimblessures kunnen pijntjes en ongemakken een grote rol spelen bij het klimmen en boulderen. Denk bijvoorbeeld aan een vervelende steek in je elleboog of schouder bij specifieke moves. Dit kan vervelend zijn voor het behalen van je projecten, maar kan ook weer leiden tot meer klachten omdat je misschien anders gaat klimmen om de pijn te vermeiden. De oorzaken kunnen verschillend zijn, is je mobiliteit beperkt? Mis je spierkracht ergens? Heb je goede controle over belangrijke spiergroepen?  

Als fysiotherapeut in Amsterdam en Heerhugowaard helpen wij jou graag door je te screenen, met als doel jouw de tools geven om deze klachten te verhelpen en te voorkomen.

Veel voorkomende klachten bij klimmers:

·       Pijn in de vingers of hand tijdens crimps en pinches.

·       Elleboog- of schouderpijn tijdens zware moves of specifieke bewegingen.

·       Pijn in de heupen of bovenbenen tijdens heel hooks of het klimmen van slabs.

·       Pijn in de knieën bij hoge passen waarbij je flink moet uitduwen.

·       Pijn in je enkel of voet wegens schoenen of terugspringen vanuit een boulder.Wij helpen je graag bij het voorkomen en verhelpen van je sportblessures. Maak bij ons direct aan afspraak om kom eens naar ons gratis spreekuur.