Squat 101

Altijd al moeite gehad met je squat? Vallen je enkels of knieen naar binnen of lukt het je niet om diep genoeg te zakken? Hoe diep moet ik eigenlijk zakken? Sta ik wel breed genoeg? Moet ik nou een hak verhoging, lifters kopen of op blote voeten squatten? #somanyquestions

De squat is een unicum in de krachtsport. Het is een basis lift waar vrijwel alle andere lifts en been gerelateerde sporten profijt van kunnen hebben. Meld je aan en leer jouw squat te beheersen!

Squat 101: The Basics

Crossfitcoach Enzo Hoogenraat en Fysiotherapeut Maurits Kool hebben ruim vijf jaar ervaring in het behandelen, trainen en coachen van sporters binnen de Crossfit en Krachtsport scene. Veel verschillende squat variaties, blessures en dysfuncties hebben zij voorbij zien komen in de praktijk. Een gros hiervan had verholpen en voorkomen kunnen worden door het simpelweg hebben van de juiste kennis over het lichaam en de basisvoorwaarden van de squat. Om deze reden geven Enzo en Maurits op zaterdag 23 februari de eerste workshop "Squat 101: The Basics". In een workshop van twee uur wordt al hun jarenlange ervaring en kennis van de squat behandeld. Bedoeld voor de sporter die beter wilt leren squatten en voor de professionals die beter hun cliënten willen leren begeleiden op het gebied van bewegen. Samen zorgen Enzo en Maurits voor een workshop met een hoog praktijkgehalte waarin voelen, zien, en leren toepassen centraal staan. Aan het einde van de workshop weet jij alles over de basics van de squat én jouw aandachtspunten om het beste uit krachttraining te halen.

Inhoud workshop:

- Squat Mechanica
Wat is een squat in de basis gezien?
Welke voorwaarden heb je nodig?

- Squat variaties
Welke squat variaties zijn er?
Wat zijn de voordelen ervan?

- Lichaamsverhoudingen
Waarom zijn anatomische verhoudingen belangrijk?
Wat zijn veel voorkomende anatomische variaties?
Hoe kan je ermee omgaan?

- Functionele ROM
Waar heb je mobiliteit nodig?
Hoe kan je je warming-up hierop afstemmen?

- Spanning & Torque
Welke cues en strategieën kan je gebruiken om de juiste spanning te creëren en vast te houden tijdens het squatten?

Voor wie is deze workshop?

De sporter die zijn squat wilt verbeteren, voor elk niveau. Fysio’s, Personal trainers en Coaches die hun clienten beter willen leren begeleiden op het gebied van bewegen.

Datum: 23 februari 
Tijd: 13:30-15:30
Plaats: Crossfit Heerhugowaard, J.J.P. Oudweg 8, 1703 DE
Kosten: €39,50

Leer de basics van het squatten tijdens deze praktische workshop van Performance Fysio! Meld je snel aan!