Tim Speijer

Wat mij een gedreven fysiotherapeut maakt is dat ik niet alleen symptomatisch wil behandelen, maar dat ik voornamelijk een lange termijn en preventief effect wil hebben op jouw klachten. Ik hecht veel waarde aan de begeleiding en aan het bijbrengen van kennis over iemands eigen lichaam.  Graag ontwikkel ik mij tot een zorg professional die iemand begeleid zodat het lichaam optimaal herstelt en functioneert, in plaats van een therapeut die op korte termijn de pijn kan verlichten.

Het mooie aan fysiotherapie vind ik dat het verbeteren van kennis en technieken een continu proces kan zijn. Naast een fysiotherapie opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik ook Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent gestudeerd. Ik probeer een zo holistische kijk op het menselijk lichaam te creëren. Niet alleen richt ik mij op het (preventief) behandelen van klachten, trainingsadvies & voedingsadvies voor het verbeteren van prestaties bij jonge mensen. Ik heb ook ambitie om ouderen gezonder en sterker te houden, dit heb ik onder meer gedaan tijdens mijn stages bij een geriatrische revalidatiecentrum.  

Naast fysiotherapie heb ik een grote passie voor golfsurfen en daardoor ben ik het hele jaar rond en in de Noordzee te vinden. Wanneer de golven afwezig zijn ben ik te vinden in de klimmuur/boulderzaal. Met mijn passie voor deze sporten reis ik naar verre uithoeken van deze wereld en hoop zoveel mogelijk van de wereld te zien.

Ik mag op dit moment zeggen dat ik kritisch ben over de zorg maar ook heel optimistisch. Ik zie namelijk steeds meer gepassioneerde zorgverleners die zich steeds meer gaan richten op de preventie van klachten, in plaats van op symptoombestrijding. 


TimSpeijerSurf1.jpg

Tim Speijer

Fysiotherapeut