Waarom werken wij contractloos?

We krijgen nog vaak de vraag van onze patiënten waarom we geen contracten afsluiten met zorgverzekeraars. Vóór dat wij contractloos gingen werken, hebben wij geprobeerd om met de verzekeraars te onderhandelen over een contract. Helaas zijn zorgverzekeraars niet bereid te onderhandelen. Helaas konden en wilden wij niet nieuwe contracten tekenen bij de verzekeraars omdat ze het tarief niet wilde aanpassen en wij op deze manier niet de kwaliteit van de praktijk konden behouden en verbeteren.

Het al langer dan 14 jaar aanhouden van hetzelfde tarief staat voor ons niet gelijk aan de inspanningen, trainingen en al het andere dat wij doen om altijd kwalitatieve behandelingen te kunnen geven. Al zouden wij jarenlang meegaan in hetzelfde tarief van de verzekeraars, dan hadden wij op geen enkele manier meer investeringen kunnen doen.

Wij zijn dan ook zeker niet de enige fysiotherapie praktijk die contractloos is gaan werken. Beter nog, het is zelfs geen uitzondering meer. Steeds meer fysiotherapeuten beseffen dat de verzekeraars geen eerlijke vergoeding geven voor de fysio behandelingen. 

Dat wij niet meer met contracten werken, betekent dat niet dat er niks vergoed wordt voor onze dienst. Zorgverzekeraars vergoeden vaak nog 70-80% van de behandeling. Dit percentage geldt over het bedrag dat de zorgverzekeraar aan de fysiotherapeut zou uitbetalen. Dus niet het bedrag dat de fysiotherapeut rekent aan de patiënt.

Vergoeding contractloze fysiotherapeut

Er is in de meeste gevallen evengoed een vergoeding mogelijk voor de fysiotherapeut die contractloos werkt. Kijk hiervoor bij onze vergoedingen.

Twijfel je over een fysiotherapeut die contractloos werkt?

Kom langs tijdens onze gratis spreekuren. Hier kun je ontdekken of er een klik is tussen jou en de therapeut, kan hij eventueel meer uitleg geven over het contractloos werken en zal hij objectief advies geven over de beste behandeling voor uw klachten. Natuurlijk word je hier ook behandeld.